lørdag 12. juli 2008

Sommerjobb

De fleste mennesker på min alder har en sommerjobb. Dvs du jobber når andre tar ferie. Uten mange tusen sommervikarer måtte kanskje en del arbeidsplasser stenges i perioder om sommeren. Siggen skulle ønske han hadde en sommerjobb hos ica på håkvik eller klippt plenen i porsanger kommune. Men nei han er landmåler i statens kartverk trives forøvrig greit med det.
Statens kartverk jobber med hele norge. Derfor kan det hende man havner langt hjemmefra.
Her kjører siggen bil på flystrippa i Mehamn lufthavn for å måle inn et av sine 11 punkter i Finnmark fylke. På kjøreskolen gikk vi ikke gjennom rutiner ved kjøring på flystriper verden over, han trodde kanskje ikke det var aktuelt men det var det.


Her tømmes data fra mottakerne på hotell rommet i Vadsø.
Flott furuskog i Karasjok kommune. Veldig flott o-tereeng og ligner på moene rundt Hønefoss.Får et flott bilde. Punktet ligger forøvrig 70km sør for Karasjok sentrum langt inn på vidda. På grensen til anrarjoka

Siggen er redd for alle dyr. Spesielt store som bjørn, gaupe eller elg. Inni ved anarjoka punktet var han veldig redd for å støtte på bjørn, den kan vel spise deg. Men han traff heldigvis ingen. Men han møtte dette dyret det så litt døtt ut. Hva slags dyr er det send inn svar i kommentar feltet. Til slutt noen ord av Tor Jonsson "Nærest er du når du er borte, noe blir borte når du er nær" Fortsatt god sommerjobbing.

1 kommentar:

Anonym sa...

det er sansynligvis en kaffe, vil anta en av de frygtingytende nordnorske myrkaffene. bør holdes unns småbarn og ellers små lemmer (typ fingre osv). kan uskadeliggjøres med slike trommer samesjamanene bruker...


flott blogg du har siggen!